SportMed for VITALITY

Wat?

SportMed for Vitality is een wetenschappelijk onderbouwd, no nonsens begeleidings- traject van een jaar, waarmee we mensen die fit willen worden/blijven door regelmatig te sporten (*), helpen om de juiste inzichten te verwerven om dit op een consequente, verantwoorde en aangename manier te doen, volgens het principe:

"Mijn doel is niet om beter/fitter te zijn dan iemand anders, maar om beter/fitter te worden dan ik gisteren was." - Wayne W. Dyer

SportMed for vitality koppelt daarvoor de krachten en mogelijkheden van het digitale tijdperk aan de expertise van een gecertificeerd SportMed Cardio-expert, waardoor je geniet van een gepersonaliseerde begeleiding, en kan sporten waar en wanneer je dit zelf wenst.

(*) Sporten voor je gezondheid

 Sporten beschouwen we in het SportMed365 project als een artificiële manier (je doet dit doelbewust op een door jouw gepland moment) om het lichaam fysieke prikkels toe te dienen volgens het F.I.T. -principe, waarmee een tekort aan dit type van prikkels in het dagelijkse leven kan worden gecompenseerd. Op die manier wordt het lichaam conditioneel op niveau gebracht en/of gehouden zodat het bruist van energie en vitaliteit en je weerbaarheid (o.a. tegen ziekte) wordt geoptimaliseerd. We spreken hier dus niet over de prestatie georiënteerde vorm van sporten waarbij het gaat 'om de beste te zijn' maar over 'sporten' voor je gezondheid. Sporten doe je, boven op je portie dagelijkse lichaamsbeweging (wandelen, huishoudelijke arbeid, werken in de tuin, …) want die is sowieso broodnodig, een aantal (in de regel drie) keer per week. Sporten vervangt de 'gewone' dagelijkse lichaamsbeweging niet en vice versa! Beide vormen zijn nodig binnen een gezonde levensstijl.

 

Sporten is geen oorlog

Er worden bij deze vorm van sporten echter geen onderlinge prestatie-gerelateerde competities vooropgezet maar er is wel een competitie-element in volgende zin:

  • Iedereen gaat een competitie aan met zichzelf (die kan je altijd winnen)
  • Iedereen zet zich mee achter de gezamenlijke competitie (social impact), met name de strijd tegen (de welvaarts) ziektes voor een betere wereld 
  • (Bij bedrijfsprojecten worden gemeenschappelijke community doelstellingen gesteld)

Waarom?

Een beetje meer verricht wonderen!

We zijn goed bezig en gemiddeld gezien bewegen we steeds meer. Maar over het begrip bewegen bestaan heel wat misverstanden. Zo is er bijvoorbeeld het feit dat alle beweging goed is, maar je niet van alle beweging ook fit wordt! Fit zijn geeft echter heel wat voordelen bovenop deze van de dagelijkse beweging. SportMed365 helpt je om je lichaam te prikkelen met bewegingsvormen waarmee je werkt aan je fitheid en conditie.

Voor wie?

SportMed FITT for VITALITY richt zich in de eerste plaats naar mensen die kiezen voor een actieve(re) leefstijl en is dus interessant voor iedereen die fitter wil worden dan zij/hij vandaag is of fit wil blijven, dit volgens een wetenschappelijk onderbouwde manier wil doen en daarvoor graag een steuntje in de rug krijgt via een begeleidingstraject.