SportMed for HEALTH

Met een 'SportMed for HEALTH' traject neem je de eerste kaap richting hoger energie- en vitaliteitsniveau. Met een laagdrempelig, wetenschappelijk onderbouwd programma zet je een belangrijke eerste stap naar een goede fysieke conditie en evolueer je naar SportMed gezondheidsniveau 1. Lees verder en ondek onze programma's: - FITT for WALKING - FITT for HIKING - FITT for BRISK WALKING

Lees hier meer

SportMed for VITALITY

Met een 'SportMed for VITALITY' traject ga je sporten(*) op jouw niveau en evolueer je naar een optimale fysieke conditie om te bruisen van energie en vitaliteit en krijgt je weerstand een boost. En dat geeft een fantastisch gevoel. Zowel in je privéleven als op professioneel vlak. Wil je specifiek (terug) leren lopen op een verantwoorde manier? Kies dan voor de variant 'FITT for JOGGING'.

Lees hier meer

SportMed for SPORTS

Ben je al (redelijk) fit en ben je toe aan een sportieve uitdaging? Challenge je lichaam. Werk aan je sportieve prestaties op een verantwoorde manier.

Lees hier meer
Waarom een 'FITT for ...' traject? image
We staan even stil bij volgende vragen:
  • In hoeverre is een bedrijf verantwoordelijk voor de fitheid van haar medewerkers?
  • Loont het om te investeren in de gezondheid van de medewerkers?
  • Welke rol kan het bedrijf spelen als 'gangmaker' om (meer) lichaamsbeweging en sporten te promoten bij haar medewerkers?

In hoeverre is een bedrijf verantwoordelijk voor de fitheid van haar medewerkers?
Op deze vraag is het antwoord heel kort. Een bedrijf draagt daarin - althans wettelijk gezien - geen enkele verantwoordelijkheid. Een goede fysieke fitheid is een vrije keuze van elk individu. Iedereen kiest in hoeverre hij zijn verantwoordelijkheid opneemt tegenover de samenleving om de mate waarin hij de ziektezorg mogelijk kan belasten tot een minimum te beperken, door zichzelf zowel lichamelijk (beweging, conditie, voeding) als geestelijk (mentaal) goed te verzorgen. M.a.w. als iedereen fit zou zijn zou het gat in de begroting snel kunnen worden dicht gereden dankzij een gigantische besparing in de ziektezorg.

Loont het voor een bedrijf om te investeren in de fitheid en bij uitbreiding, de gezondheid van haar medewerkers?
Een dooddoener uit het domein van de marketing:

“Half the money I spend on advertising is wasted; the trouble is I don't know which half.” 

John Wanamaker 

Soortgelijke twijfels horen we ook regelmatig wanneer een bedrijf wil investeren in de gezondheid van haar medewerkers. Er zijn al heel wat initiatieven ondernomen en investeringen gedaan in gezondheidsprojecten binnen bedrijven. Helaas te vaak zonder de echte doelgroep te bereiken en/of de vooropgestelde doelstellingen te behalen.
Toch levert dit type van investeringen, wanneer ze juist gedaan worden, een enorm rendement, zowel vanuit een sociaal (we care for you) als vanuit een economisch (fitte mensen zijn productiever, minder vaak ziek, ...) standpunt. SportMed365 for companies staat ervoor garant dat elke geïnvesteerde euro optimaal rendeert en we maken dit ook meetbaar!


Welke rol kan het bedrijf spelen als 'gangmaker' om (meer) lichaamsbeweging en sporten te promoten bij haar medewerkers?

Via nudging kan een bedrijf een enorme impact hebben op de instelling van haar medewerkers ten opzichte van bewegen in het algemeen en sporten (*) in het bijzonder. Door een omgeving en een bedrijfsklimaat te creëren waarin sporten – en gezond gedrag in het algemeen - wordt aangemoedigd, gemakkelijk toegankelijk gemaakt en waarom niet, beloond wordt, kan het bedrijf misschien wel de belangrijkste gangmaker zijn om mensen tot sporten en gezond gedrag in het algemeen te stimuleren.

(*) zie 'We zijn goed bezig ...' op onze blog pagina

 
SportMed werkt een formule uit op maat van het bedrijf
Afhankelijk van het beschikbare budget en de ambities die het bedrijf voor ogen heeft werkt SportMed een passende formule uit op basis van een SportMed365 begeleidingstraject. In de regel loopt dit traject over een jaar maar dit kan op verzoek worden aangepast. Door een gezondheidsbeleid juist te organiseren wordt meteen de teamspirit extra gestimuleerd.
Wordt daarom SportMed FITT-bedrijf en profileer je als werkgever die zorgt voor haar medewerkers.